Doba uchovávání potravin balených pomocí vakuovacích baliček MAGIC VAC®
Údaje obsažené v této tabulce jsou výsledkem objektivní ověřovací zprávy zpracované pro AITA (Food Technology Association) profesorem Luciano Piergiovannim, který na Milánské Universitě vede oddělení Technologie úpravy a distribuce agropotravinářských produktů.

Kompletní nabídka vakuových baliček je zde...

 

 

Doba uchování při
atmosférickém tlaku

Doba uchování při použití technologie MAGIC VAC®

Chlazené potraviny (5 ± 2 °C)

Červené maso

3-4 dny

8-9 dnů

Bílé maso

2-3 dny

6-9 dnů

Celá ryba

1-3 dny

4-5 dnů

Zvěřina

2-3 dny

5-7 dnů

Tepelně zpracované výrobky
 z vepřového masa

7-15 dnů

25-40 dnů

Nakrájené vepřové maso

4-6 dnů

20-25 dnů

Měkký sýr

5-7 dnů

14-20 dnů

Tvrdý a polotvrdý sýr

15-20 dnů

25-60 dnů

Zelenina

1-3 dny

7-10 dnů

Ovoce

5-7 dnů

14-20 dnů

 

Uvařené a následně chlazené potraviny  (5 ± 2 °C)

Pyré a zeleninové polévky

2-3 dny

8-10 dnů

Těstoviny a rizoto

2-3 dny

6-8 dnů

Vařená a pečená masa

3-5 dnů

10-15 dnů

Moučníky s náplní
(smetana,ovoce)

2-3 dny

6-8 dnů

Olej na smažení

10-15 dnů

25-40 dnů

 

 

Mražené potraviny (– 18 ± 2 °C

Maso

4-6 měsíců

15-20 měsíců

Ryby

3-4 měsíce

10-12 měsíců

Zelenina

8-10 měsíců

18-24 měsíců

 

 

Potraviny při pokojové teplotě (25 ± 2 °C)

Chléb

1-2 měsíce

12 měsíců

Balené sušenky

4-6 měsíců

12 měsíců

Těstoviny 

5-6 měsíců

12 měsíců

Rýže

5-6 měsíců

12 měsíců

Mouka

4-5 měsíců

12 měsíců

Sušené ovoce

3-4 měsíce

12 měsíců

Mletá káva

2-3 měsíce

12 měsíců

Práškový čaj

5-6 měsíců

12 měsíců

Mrazem sušené výrobky

1-2 měsíce

12 měsíců

Práškové mléko

1-2 měsíce

12 měsíců

 


Tyto hodnoty jsou orientační a závisejí na neporušenosti obalu a původní kvalitě potraviny.
 
DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: Potraviny, které rychle podléhají zkáze, uchovávejte v mrazničce nebo ledničce. Vakuové balení prodlužuje životnost těchto potravin, ale nemění je v potraviny, které si při pokojové teplotě trvale uchovávají své vlastnosti.